Voor kinderen en jongeren

Voor de periode waarin het even niet zo lekker gaat! En je het gevoel hebt er als ouder niet meer zelf uit te komen.

De vorm van therapie die ik toepas, is oplossingsgericht. Ik bied hulp en ondersteuning aan kinderen en ouders. Soms heeft een kind het moeilijk en zit het niet lekker in zijn vel. Als een kind zich van binnen niet fijn voelt, uit zich dat vaak in het gedrag. Een kind kan zich hierdoor thuis of op school anders gaan gedragen wat zijn invloed heeft op  kind en omgeving. Ieder kind komt voor bepaalde opgaven te staan bij het groeien/groter worden/volwassen worden. Bij sommigen leidt dat tot het ontstaan van problemen als, angst, verdriet, somberheid, boosheid, driftbuien of leermoeilijkheden. Meestal verdwijnen die problemen weer vanzelf. Maar heb je als ouder van alles geprobeerd en blijft je kind toch niet lekker in zijn vel zitten. Komt bovenstaande u bekend voor, bel dan gerust voor een intake gesprek. We kunnen dan samen kijken of mijn therapie voor uw kind een oplossing kan bieden.

Door te luisteren naar het kind en door het te begeleiden tijdens de vindtocht naar zichzelf kan ik te weten komen hoe het kind de wereld en zichzelf ziet. Daardoor kan ik  in samenwerking met de ouders achterhalen hoe we zijn / haar  emotionele welzijn het beste kunnen bevorderen. Met je kind ga ik op vindtocht naar de oorzaak van de klacht(en.) Daarbij staat jouw kind centraal en niet een methode. Jouw kind is namelijk ervaringsdeskundige op het gebied van zijn eigen probleem. Naast het vinden van de oorzaak van de klacht(en) begeleid ik je kind ook bij het vinden van eigen, unieke oplossingen.

Jij als ouder bent een belangrijke hulp bij het proces. Ik help je bij het begeleiden, waardoor je zult merken dat je, je kind meer en meer begrijpt en meer verbinding ervaart met elkaar. Hierdoor wordt contact weer simpel.

Om je een beter beeld te geven van de problemen/vragen waarmee ik je kan helpen, volgen hieronder een paar concrete voorbeelden:

  • Emotionele problemen, zoals (faal) angst, onzekerheid, fobieën, traumaverwerking, rouwverwerking, gevolgen van een echtscheiding;
  • Lichamelijke en psychosomatische klachten, d.w.z. lichamelijke klachten waarbij een medische oorzaak uitgesloten is. Bijvoorbeeld buik- en hoofdpijn;
  • Gedragsproblemen, zoals woedeaanvallen, liegen, concentratiegebrek, geen contact willen of juist overmatig om aandacht vragen, pesten of gepest worden;
  • Ontwikkelingsfaseproblemen, zoals slaap, eet- en zindelijkheidsproblemen e.a.;
  • Bijzondere eigenschappen als hoog sensitiviteit, nieuwetijdskinderen, hoogbegaafdheid e.a.;
  • Omgaan met: ADHD, PDD-NOS, autisme e.a. Deze kunnen niet worden opgeheven, maar het kind kan leren om beter met de gevolgen om te gaan.

 

Website door Buro TARGET